Inici | Mapa web | Contactar | Cercador
Igualada > Igualada al Dia > Notícies > La Biblioteca celebra l’Any Maragall
La Biblioteca celebra l’Any Maragall
La Biblioteca celebra l’Any Maragall
01/12/2011

Temàtica: Biblioteca Central Igualada Cultura
Perfil: General

 

Escriptor, poeta, periodista, traductor...El llegat de Joan Maragall (1860-1911) és cabdal per a les lletres catalanes i aquest 2011 es fa més present que mai amb la celebració de l’Any Joan Maragall. La Biblioteca Central d’Igualada s’ha sumat a les activitats que s’estan fent arreu de Catalunya per recuperar la figura del poeta, impulsades per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Associació Família de Joan Maragall i Clara Noble.

 

D’una banda, la primera proposta serà la conferència que farà el catedràtic, filòsof i crític literari Jordi Llovet sobre la figura del poeta. La xerrada –Joan Maragall, poeta i ciutadà- tindrà lloc el dimarts, 13 de desembre, a les 7 de la tarda, i aquí es parlarà de com Maragall va eixamplar la seva activitat d’escriptor fins al terreny de la reflexió política i de l’activisme ideològic.

 

D’altra banda, des d’aquest mateix dia i fins al 7 de gener, la Biblioteca acollirà l’exposició Joan Maragall, el poeta extasiat. A la mostra s’ofereix un repàs a la seva vida amb imatges i textos biogràfics i literaris significatius. S’hi mostra la seva evolució i els punts d’inflexió més importants pel que fa a la creació literària i el seu pensament cívic. L’exposició és una adaptació de la mostra que es va presentar al vestíbul principal del Teatre Nacional de Catalunya durant les funcions de Joan Maragall, la llei d'amor, que es van fer al llarg del mes d’octubre de 2010.


Recomana a un amic